

megtekintve: 20 468 alkalommal
elkészítve: 324 alkalommal megfőztem én is
A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a vajjal, egy kevés tejjel és rum aromával. (mint a kókuszgolyót)
A torta formába egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.
A túrót krémesítjük, összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, pár csepp aromát csepegtetünk bele, majd a habbá vert tejszínnel, és a keksztésztára simítjuk.
A puding port a tejjel jó sokáig keverjük és bele tesszük a vaníliás cukrot. Kemény masszát kapunk belőle. Ezt a túrókrémre simítjuk.
A tejszínt felverjük keményre, beletesszük a habfixálót és a vaníliás krémre kenjük. A tetejére reszelt csokoládét szórunk, esetleg gyümölcsökkel díszíthetjük, és a hűtőbe tesszük tálalásig.
Én a rétegek között mindig visszarakom a hűtőbe, hogy véletlenül se essen szét.
Az első réteghez
25 dkg háztartási keksz (darált)
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 dl tej (kevés)
pár csepp rum aroma
A második réteghez
50 dkg tehéntúró
20 dkg porcukor
5 dl habtejszín (hulala)
1 csomag vaníliás cukor
pár csepp vanília aroma
A harmadik réteghez
4 tasak vaníliás pudingpor (nem főzős)
6 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
A negyedik réteghez
5 dl habtejszín (hulala)
pár csepp vanília aroma
2 db habfixáló
A tetejére
csokoládé (reszelt)
ízlés szerint gyümölcs