Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Glutén és laktózmentes kakaós csiga recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 340 alkalommal

elkészítve: 44 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. A lisztet, a cukrot, a sót, az instant élesztőt tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáöntjük a felmelegített tejet és beleütjük a tojást és pár percig dagasztjuk.

2. Hozzáadjuk az olajat, majd addig dagasztjuk, míg szépen összeáll.

3.Meleg helyen, letakarva 50 percig hagyjuk kelni.

4. Miután megkelt, liszttel vékonyan szórt deszkán kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnal és rászitáljuk a porcukor és a kakaópor keverékét.

5. Feltekerjük a tésztát és éles késsel leszeljük a csigákat.

6. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, ott még hagyjuk 10 percig kelni, majd 20 percre 175 fokos sütőbe tesszük.

7. 20 perc után kivesszük, meglocsoljuk a meleg vaníliás cukros tejjel, és még 3 percre visszatesszük a sütőbe.

sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C

Személyes jó tanács

Amint a csigák langyosra hűlnek, érdemes őket bélelt fém dobozban lefedni hogy ne száradjanak ki.

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

Hozzávalók

A tésztához:
- 500g gluténmentes liszt (all purpose)
- 70g barnacukor vagy sima cukor
- 10g vaníliás cukor
- 1 csomag porélesztő
- 1db tojássárgája
- 40g puha margarin
- 450 ml langyos free from tej
- fél citrom reszelt héja
- 2 csipet só

A töltelékhez:
- 200g olvasztott vaj
- 200g porcukor
- ízlés szerint cukrozatlan holland kakaópor, de minimum 100 g

Kövess minket a Facebookon is!