Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Amerikai sütőtökkrém pite recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 120 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 2 508 alkalommal

elkészítve: 70 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva fél órát hűtőben pihentetjük.

2. A sütőtököt felcikkezzük, héját levágjuk, majd kis kockákra vágjuk. Fedő alatt puhára főzzük, leszűrjük, pépesítjük és hagyjuk kihűlni.

3. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a fűszereket, majd folytonos keverés mellett a margarint és a tejet. Csomómentesre keverjük.

4. Egy piteformát zsíradékkal átkenünk, kilisztezünk. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett deszkán átgyúrjuk, kör alakban kinyújtjuk akkorára, hogy a pite formán túlnyúljon, majd belehelyezzük. Kézzel alját lenyomkodjuk, kilógó széleit egy éles késsel levágjuk. Villával alaposan összeszúrkáljuk.

5. Előmelegített sütőben először 160 fokon 15 percig sütjük, majd kivesszük, hagyjuk langyosra hűlni. Beletöltjük a krémet és visszatesszük a sütőbe még 30 percre, amíg készre nem sül. Ezt onnan tudhatjuk majd, hogy a közepe nem fog az ujjunkhoz ragadni.

6. Ha készre sült a pite, hagyjuk kihűlni. Ezután a porcukrot elkeverjük az ételfestékkel és a vízzel, majd a sűrű mázat eloszlatjuk a pite tetején és hagyjuk rádermedni.

főzési idő: 20 min
sütési idő: 45 min
hőfok: 160 °C

Személyes jó tanács

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

Hozzávalók

Pite tésztához:
- 200 g liszt
- 25 g porcukor
- 100 g puha margarin
- 1 db "L" tojás
- 1 ek vanília aroma

Krémhez:
- 500 g sütőtök
- 30 g barnacukor
- 110 g kristálycukor
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 2 tk fahéj
- 20 g olvasztott margarin
- 100 ml tej

Mázhoz:
- 200 g porcukor
- 4 ek víz
- 2 tk narancssárga ételszínezék

Kövess minket a Facebookon is!