megtekintve: 2 508 alkalommal
elkészítve: 70 alkalommal megfőztem én is
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva fél órát hűtőben pihentetjük.
2. A sütőtököt felcikkezzük, héját levágjuk, majd kis kockákra vágjuk. Fedő alatt puhára főzzük, leszűrjük, pépesítjük és hagyjuk kihűlni.
3. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a fűszereket, majd folytonos keverés mellett a margarint és a tejet. Csomómentesre keverjük.
4. Egy piteformát zsíradékkal átkenünk, kilisztezünk. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett deszkán átgyúrjuk, kör alakban kinyújtjuk akkorára, hogy a pite formán túlnyúljon, majd belehelyezzük. Kézzel alját lenyomkodjuk, kilógó széleit egy éles késsel levágjuk. Villával alaposan összeszúrkáljuk.
5. Előmelegített sütőben először 160 fokon 15 percig sütjük, majd kivesszük, hagyjuk langyosra hűlni. Beletöltjük a krémet és visszatesszük a sütőbe még 30 percre, amíg készre nem sül. Ezt onnan tudhatjuk majd, hogy a közepe nem fog az ujjunkhoz ragadni.
6. Ha készre sült a pite, hagyjuk kihűlni. Ezután a porcukrot elkeverjük az ételfestékkel és a vízzel, majd a sűrű mázat eloszlatjuk a pite tetején és hagyjuk rádermedni.
főzési idő: 20 min
sütési idő: 45 min
hőfok: 160 °C
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
Pite tésztához:
- 200 g liszt
- 25 g porcukor
- 100 g puha margarin
- 1 db "L" tojás
- 1 ek vanília aroma
Krémhez:
- 500 g sütőtök
- 30 g barnacukor
- 110 g kristálycukor
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 2 tk fahéj
- 20 g olvasztott margarin
- 100 ml tej
Mázhoz:
- 200 g porcukor
- 4 ek víz
- 2 tk narancssárga ételszínezék