Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

A legjobb narancsos-vörös áfonyás keksz recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 5 200 alkalommal

elkészítve: 109 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, a porcukorral, csipet sóval és a vaníliás cukorral.
Majd hozzáadjuk az apróra vágott aszalt vörös áfonyát és a reszelt narancs héjat.

2. Alaposan összegyúrjuk. Sima tésztát kell kapnunk. Ha túl puhának találnátok véletlenül, akkor egy kis lisztet adjatok még hozzá.
Folpackba csomagoljuk be a keksz alapanyagát és 30 percre tegyük be a hűtőbe.

3. Majd vegyük ki a hűtőből a tésztát és a legegyszerűbb, ha egy tepsi méretű sütőpapíron nyújtjuk ki kb. 0,5 cm vastagságúra az alapot.

4. A tésztából lisztezett kiszúróformával kiszúrjuk a tetszőleges formákat.

5. 180 °C-ra melegítsük elő a sütőt és 10-15 perc alatt süssük meg a csillagokat. A 10. perc után figyeljétek a kekszeket. Ha barnulni kezd az aljuk, akkor vegyétek ki nyugodtan és hagyjátok kihűlni.

sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

A kihűlt kekszeket ajánlott jól záródó, bélelt dobozba tenni különben megkeményedik és elveszíti az omlósságát.
Mi leginkább karácsonykor szoktuk elkészíteni de az év bármelyik napján jól esik belőle egy tálcával! :)

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

Hozzávalók

- 20 dkg liszt
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 5 dkg aszalt vörös áfonya
- 1 db nagy narancs héja
- 6 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só

Kövess minket a Facebookon is!