megtekintve: 5 200 alkalommal
elkészítve: 109 alkalommal megfőztem én is
1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, a porcukorral, csipet sóval és a vaníliás cukorral.
Majd hozzáadjuk az apróra vágott aszalt vörös áfonyát és a reszelt narancs héjat.
2. Alaposan összegyúrjuk. Sima tésztát kell kapnunk. Ha túl puhának találnátok véletlenül, akkor egy kis lisztet adjatok még hozzá.
Folpackba csomagoljuk be a keksz alapanyagát és 30 percre tegyük be a hűtőbe.
3. Majd vegyük ki a hűtőből a tésztát és a legegyszerűbb, ha egy tepsi méretű sütőpapíron nyújtjuk ki kb. 0,5 cm vastagságúra az alapot.
4. A tésztából lisztezett kiszúróformával kiszúrjuk a tetszőleges formákat.
5. 180 °C-ra melegítsük elő a sütőt és 10-15 perc alatt süssük meg a csillagokat. A 10. perc után figyeljétek a kekszeket. Ha barnulni kezd az aljuk, akkor vegyétek ki nyugodtan és hagyjátok kihűlni.
sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
A kihűlt kekszeket ajánlott jól záródó, bélelt dobozba tenni különben megkeményedik és elveszíti az omlósságát.
Mi leginkább karácsonykor szoktuk elkészíteni de az év bármelyik napján jól esik belőle egy tálcával! :)
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
- 20 dkg liszt
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 5 dkg aszalt vörös áfonya
- 1 db nagy narancs héja
- 6 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só