megtekintve: 9 444 alkalommal
elkészítve: 101 alkalommal megfőztem én is
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, és félhold alakokat szúrunk ki. ( vagy gömbölyű pogácsa szaggatóval, és félbevágjuk)
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A habot gőz fölött keményre verjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot.
Minden félholdat megkenünk a habbal. ( én habzsákból nyomtam rá)
Előmelegített 165 C fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. ( vigyázzunk ne barnuljon meg. )
Ha kihűlt, egyet- egyet lekvárral összeragasztunk.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 10 min
hőfok: 165 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók a tésztához., ( 1/2 adag)
Finom puha, könnyű sütemény.
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
12 dkg cukor
10 dkg margarin
2 tojássárgája
1/2 citrom leve és héja
A habhoz:
2 tojásfehérje
15 dkg cukor
1 kanál friss citromlé
Töltelék: baracklekvár