

megtekintve: 9 738 alkalommal
elkészítve: 236 alkalommal megfőztem én is
A darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a (vízbe áztatott, majd kinyomkodott) kenyérrel. Golyókat formázunk, melyeket bő forró olajban készre sütünk. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd a vajjal együtt megtörjük. A fasírtgolyókra a majonéz és a bors segítségével szemeket készítünk, sárgarépából pedig apró csőröket. Tálaláskor a tört burgonyából faágat készítünk, a megfőtt spagetti tésztából fészket, amibe belehelyezzük a fasírt fiókákat.
- 1 kg darált sertéshús
- 3-4 tojás
- só, bors, delikát, darált színes bors,
- majoránna, csemege paprika, olaj
- 4 szelet száraz kenyér, zsemlemorzsa
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 kg burgonya
- 2 ek vaj
- 10-15 szál spagetti
Díszítéshez: - majonéz, egész bors, sárgarépa