Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Madártej tekercs, gluténmentesen recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 8 260 alkalommal

elkészítve: 228 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Scarlett69

Elkészítése

Megfőzzük a vaníliás krémet. Ehhez felforralunk 4 dl tejet a felhasított, kikapart vaníliával. A maradék tejet csomómentesre keverjük a pudingporral, a porcukorral és a tojások sárgájával. Habot verünk a fehérjékből.
A forró tejhez folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojássárgájás keveréket, és nagyon kis lángon állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és még forrón belekeverjük a beáztatott, majd felmelegített zselatint, és rögtön beleforgatjuk a tojáshabot is. Langyosra hűtjük.
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd ezzel tovább verjük, belekeverjük a tojások sárgáját is, ezzel is elkeverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra állítjuk, és a lisztet is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a masszát, és 180 fokra előmelegített (légkeveréses üzemmódban) sütőben 8 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, megtöltjük a krémmel, és feltekerjük.
Ha háromszögletűre szeljük, a képen látható módon rendezhetjük tálra. Enyhén porcukrozva kínáljuk.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 8 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

4 db tojás
4 ek cukor
4 ek rizsliszt
A töltelékhez
4 tojás
2 cs tejszín ízű pudingpor
fél vanília rúd
5 dl tej
10 g zselatin

Kövess minket a Facebookon is!