megtekintve: 10 228 alkalommal
elkészítve: 274 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk,a fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni amikor kezd habosodni akkor kanalaként hozzá adunk 3 evőkanál cukrot,és kemény habot verünk.
A tojások sárgáját a vízzel,maradék cukorral,a vaníliás jól kikavarjuk,majd hozzáadjuk a kakaóport,tovább kavarjuk,belekeverjük a sütőporos liszt felét és adagolunk a tojás fehérje habból.Körkörös óvatos mozdulatokkal elkeverjük.Belekeverjük a maradék lisztet,a darált diót,és apránként a habot.
A tepsit kikenjük olajjal,meghintjük liszttel.
A kész piskótát belesimítjuk a tepsibe,majd a darált dióba mártott meggyel kirakjuk .
180 c előmelegített sütőbe toljuk kb 12-15 percig sütjük.
Tű próbával ellenőrizzük ,hogy megsült-e a piskóta.
Amíg sül a piskótánk addig elkészítjük a hab csókot.
A tojásfehérjét csipet cukorral a vaníliás cukorral,és kristálycukorral kemény habot verünk,a végén bele keverjük a keményítőt ,és az alma ecetet.
A megsült piskóta tejére rákenjük a habcsókot,és 10 percre vissza tesszük a sütőbe száradni a habot.
Ha langyosra hűlt akkor forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a habos piskótát.
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
A tojás mindig szoba hőmérsékletű legyen mert így biztos kemény habot tudunk verni.
Hozzávalók. 7 db egész tojás,7 evőkanál cukor, 7 evőkanál cukor,3 evőkanál víz, 3 evőkanál darált dió,1 púpos evőkanál keserű kakaó,fél csomag sütőpor,1 csomag vaníliás,csipet só,40 dkg magozott meggy.
A habcsókhoz :3 tojás fehérje,18 dkg kristálycukor,1 csomag vaníliás cukor,1 teáskanál keményítő,1 teáskanál alma ecet,csipet só.