Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Gazdag vagdalt recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 8 118 alkalommal

elkészítve: 194 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A zsemlét vízben megáztatjuk, jól kinyomkodjuk. A kétféle hagymát apró kockára vágjuk, kis zsiradékon megdinszteljük. A darált húst megfűszerezzük, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, a kihűlt hagymát , a tojást , a kis kockára vágott paprikát és sajtot. Alufóliára terítjük a fele húst, ráfektetjük a kolbászt, beborítjuk a többi hússal, hengert formálunk. A bacon szalonnával beborítjuk. ( alul legyen, az összeillesztés). Kiolajozott tepsibe téve, beborítjuk alufóliával, és 220 C fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. A fóliát levesszük, és szép pirosra sütjük. Tetszőleges körettel tálaljuk.


sütési idő: 55 min
hőfok: 220 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Hidegen , melegen egyaránt kitűnő !

Hozzávalók

1/2 kg darált hús
fűszerek, (só, bors, majoranna, petrezselyem)
1 szál paraszt kolbász
1/2 pritamin paprika
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
egy szelet kemény sajt ( trappista)
1 zsemle
1 tojás
1 csomag ( (20 dkg) bacon szalonna

Kövess minket a Facebookon is!