

megtekintve: 9 732 alkalommal
elkészítve: 348 alkalommal megfőztem én is
A muffinformákat kibéleljük papírkapszlikkal. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A vajat a tojással és az eritrittel alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a kávét és a tejet, végül a kakaóporral és sütőporral elvegyített rizslisztet is.
Mindegyik muffinkapszliba egy-egy evőkanálnyi tésztát kanalazunk, majd egy-egy kocka csokit teszünk, végül a maradék masszával befedjük.
20 perc alatt légkeverés mellett megsütjük, és hagyjuk kihűlni őket.
A fondant-t vagy a marcipánt 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd a muffinjaink méretéhez mérten kivágunk belőle annyi jó hosszú alapú trapézt, amennyi muffint dekorálunk. A muffinokat körbekenjük lekvárral, majd burkoljuk a fondant-nal. Ne felejtsünk el füleket is készíteni a csészékre. Az olvasztott csokit óvatosan a csészékbe kanalazzuk: ez lesz a kávé. Végül pillecukorból 2-3 ?kockacukorral? édesítjük a kész kávét.
sütési idő: 20 min
hőfok: 190 °C
sütési mód: légkeverés
14 dkg olvasztott vaj
12 dkg eritrit
2 db tojás
18 dkg rizsliszt
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1,5 dl tej
0,5 dl eszpresszó kávé
A díszítéshez:
fondant vagy marcipán
néhány evőkanál pikáns lekvár
pillecukor
5 dkg olvasztott étcsoki