megtekintve: 12 749 alkalommal
elkészítve: 288 alkalommal megfőztem én is
A mélyhűtött leveles tésztalapokat felengedjük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük. A vajat felolvasztjuk, és kissé hűlni hagyjuk.
Egy réteg tésztalapot óvatosan a munkalapra fektetünk. Leheletvékonyan, de egyenletesen megvajazzuk.
A lapra kb. 12 cm átmérőjű körlapot rajzolunk. A lapból éles késsel kivágjuk a korongokat. A maradék 3 tésztalapot ugyanígy előkészítjük és a tepsibe rakjuk őket.
Az őszibarackokat megmossuk, és vékony gerezdekre szeljük, és a citromlével megöntözzük. A kis tortalapokon vékonyan eligazgatjuk az őszibarackgerezdeket. A cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, és a gyümölcsökre szórjuk.
Kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük, közben a cukor enyhén karamellizálódik. Kivesszük a sütőből, és tálalótálra tesszük. Melegen vagy langyosan, tejszínhabbal, lekvárral esetleg egy gombóc fagylalttal kínáljuk.
sütési idő: 15 min
hőfok: 200 °C
Barack helyett más keményebb húsú gyümölcsöt is használhatunk.
4 mélyhűtött leveles tésztalap
3 dkg vaj
2 kiskanál darált mandula
4 érett őszibarack
2 kiskanál citromlé
2 kiskanál cukor
1/2 kiskanál őrölt vanília
tejszínhab vagy lekvár tálaláshoz