megtekintve: 14 520 alkalommal
elkészítve: 274 alkalommal megfőztem én is
Elkészítése:
Tészta: A tojásokat a csipet sóval, cukorral robotgépbe habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, vizet. Lassú keverés mellett a lisztben elkevert diót és sütőport hozzáadjuk a masszához. Egy nagyobb méretű tepsit kivajazunk, lisztel megszórjuk és beleöntjük a nyers tésztát. 180 c sütőben készre sütjük kb 13 percig.
Krém: A diót a cukorral és a tejjel főzzük állandó kevergetés mellett kb 10 percig. Majd langyosra hűtjük és hozzáadjuk a rumot és a ramaval robotgépben habosra keverjük. A kihűlt tészta tetején egyenletesen elkenjük. Hűtőszekrénybe pár óráig hűtjük, majd szeleteljük és reszelt csokival díszítjük.
Sokáig friss és puha marad.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
-
Hozzávalók:
Tészta:
4 db tojás
30 dkg kristálycukor
1 csipet só
1dl olaj
1dl forró víz
¾ csomag sütőpor
30 dkg lisz
10 dkg darált dió
Krém:
30 dkg darált dió
30 dkg kristálycukor
fél dl tej
fél dl rum
25 dkg rama