

megtekintve: 10 332 alkalommal
elkészítve: 179 alkalommal megfőztem én is
A tojást a hagymákkal, olajjal és fűszerekkel jól összekeverni majd a vízben áztatott zsemlét kinyomkodjuk és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Ha túl folyékony lett ez a tojás nagyságától függhet akkor egy kis zsemlemorzsával lehet sűríteni.
vagy
olajon megpirítom a hagymát majd a végén ráöntöm az apróra vágott petrezselymet és leveszem a tűzről.
A tojást a fűszerekkel kikeverem és ha kicsit meghűlt a hagyma akkor összekeverem és hozzá a szemle.
A masszát 2-3 részre osztom el fóliába rakom majd feltekerem a fóliát a két végét összecsavarom és mehet is a levesbe főni. Nem kell levenni a fóliát csak ha kivettük a levesből hogy ne ázzon szét.
Ha zacskóba tesszük akkor fogpiszkálóval vagy hústűvel kicsit megszurkálom.
főzési idő: 20 min
Ha nem készítünk levest vagy nem fér bele esetleg akkor lehet kb 2 l vízhez adjuk egy leveskockát forraljuk fel majd rakjuk bele a tölteléket fóliástól vagy zacskóstól.
Aki szereti esetleg rakhat bele májat is. 1-2 db elég bele.
2 száraz zsemle
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
1 fej reszelt vöröshagyma
fél evőkanál só
fél evőkanál ételízesítő
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál bors
apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál olaj