rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Epres-zabpelyhes alagút recept

A recept értékelése: 2,7 pont
  • 30 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 1 895 alkalommal

elkészítve: 25 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Salamon Csilla

Elkészítése

A túrót összekeverjük a porcukorral, joghurttal, vaníliás cukorral, citrom reszelt héjával, sóval, majd óvatosan összeforgatjuk a felaprított eperrel és a zabpehellyel.
A tejet egy kisebb edénybe öntjük, elkeverjük benne a zselatint, és kevergetve addig melegítjük, amíg elolvad benne a zselatin.
Amikor már folyós, akkor levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk pár percig.
Közben a tejszínt keményre felverjük.
A zselatinos tejet, majd a felvert tejszínhabot a túrós keverékhez adjuk, és összekeverjük.
Az egészet folpackkal bélelt formába öntjük, és pár órára hűtőbe tesszük.
Majd felszeleteljük, tálcára tesszük, és eperrel ízlés szerint díszítjük.

Hozzávalók

25 dkg tehéntúró
3 ek porcukor
2 dl joghurt
1 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj
1 csipet só
1 dl tej
2 ek zselatin
2 dl habtejszín
25 dkg eper (plusz a díszítéshez)
10 g zabpehely

Kövess minket a Facebookon is!