rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Gesztenyepürés habcsókrolád recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 333 alkalommal

elkészítve: 29 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Edit

Elkészítése

Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy kb. 42 x38 cm-es tepsit.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Majd a végén hozzákeverjük a keményítőt is.
A habot a tepsibe simítjuk, próbáljuk meg egyenletesen eloszlatni.
170 C-os sütőben kb. 20 perc alatt világos rózsaszínűre sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Készítsünk ki egy nagy tiszta konyharuhát, amire a habcsók alap ráfér, szórjuk meg porcukorral, és erre borítsuk rá a kihűlt süteményt.
A gesztenyemasszát egy kis rummal beízesítjük, és a reszelőnk durvább részén ráreszeljük a habcsóklapra , ügyeljünk, hogy mindenhova egyformán jusson.
A tejszínt kemény habbá verjük.. Majd a habcsók közepére halmozzuk, és óvatosan feltekerjük.
Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
A csokoládét az étolajjal megolvasztjuk és a roládot lespricceljük vele.
Amikor a csokoládé megszilárdul,ezután szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

sütési idő: 20 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

A felhalmozódott tojásfehérjékből egy csodálatos sütemény a végeredmény.
Szeretettel ajánlom mindenkinek.

Hozzávalók

A habcsók alaphoz:
6 db tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 evőkanál étkezési keményítő
A töltelék:
250 g gesztenyemassza
ízlés szerint rum
2 dl habtejszín
Díszítésnek:
4 kis kocka csoki (10 dkg-os tábla csokiból)
1 tk étolaj

Kövess minket a Facebookon is!