megtekintve: 65 125 alkalommal
elkészítve: 323 alkalommal megfőztem én is
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. A cukrot és az olajat jól elkeverjük. A tojásokat egyesével hozzáadjuk, és minden darabnál jól elkeverjük. A száraz hozzávalókat egymással elkeverjük és hozzáadjuk a tojásos részhez. Végül mehet bele a reszelt sárgarépa és a dió. Öntsük olajozott tortaformába és kis lángon lassan süssük, míg barna lesz a teteje. (Belsejét tűpróbával ellenőrizzük.)
Vegyük ki és hagyjuk kissé kihűlni, ezután vegyük ki a formából és így hagyjuk hűlni tovább.
A tetejét megszórjuk porcukorral.
sütési idő: 30 min
hőfok: 150 °C
Tehetünk rá krémsajtos krémet is, ami a következő módon készül:
Krémsajt krém:
23 dkg krémsajt (szoba temp.)
2,5 dl vaj
1 csésze porcukor
1 tk. Vanília aroma
A vajat és a krémsajtot összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát is amit simára keverünk.
1 csésze cukor
1 csésze olaj
3 tojás
1 ½ csésze liszt
1 1/3 tk. fahéj
1 1/3 tk. sütőpor
1 1/3 tk. szódabikarbóna
½ tk. só
2 csésze reszelt sárgarépa (kb. 4 nagy sárgarépa, finomra reszelve)
½ csésze darált dió