megtekintve: 9 931 alkalommal
elkészítve: 274 alkalommal megfőztem én is
A tejből, édesítőből és a zabpehelyből kb. 20 perc alatt zabkását főzök (folyamatosan kevergetem).
A kihűlt zabkásába belekeverek két egész tojást.
A massza felét egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazom és elsimítom.
Erre ráteszem a kimagozott meggyet, majd a maradék masszát a tetejére kanalazom. Ahogy tudom elsimítom.
180 fokos sütőben kb. 45 percig sütöm. Akkor jó, amikor a teteje már kezd színt kapni.
sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó sütés
Más gyümölcsökkel is nagyon finom. Cseresznyés és barackos változatokat is kipróbáltam.
125 g zabpehely
500 ml tej
2 db tojás
500 g meggy
édesítő