

megtekintve: 1 075 alkalommal
elkészítve: 21 alkalommal megfőztem én is
A lisztben elmorzsoljuk a puha margarint, majd a tojások sárgájával tésztát gyúrunk belőle. Hűtőbe helyezzük, hogy kicsit pihenjen.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzákeverjük a darált diót, a porcukrot, és a rumaromát.
A tésztát vékonyra nyújtjuk , közepes pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Közepükbe egy-egy teáskanálnyi diós tölteléket helyezünk. Széleit összefogjuk, mint egy zsákot.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsül.
Még forrón megszórjuk vaníliás porcukorral.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Sokáig elálló, finom sütemény.
30 dkg liszt
25 dkg margarin
6 tojás sárgája.
A töltelékhez:
6 tojás fehérje
25 dkg porcukor
30 dkg darált dió