megtekintve: 10 967 alkalommal
elkészítve: 224 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés:
A csirkecombokat beirdaljuk 2 helyen, mivel így jobban átjárja a finom pác és jobban is megsül.
A húshoz elkészítjük a páclét. A piros aranyat fél dl olajat kevés sót és borsot összekeverjük, majd miután megmostuk a húsokat jól bedörzsöljük vele. Tepsibe helyezzük a húsokat alufóliával letakarva 200c sütőben puhulásig sütjük. Majd ha megpuhultak levesszük a fóliát és légkeveréses sütőben állandó locsolgatás mellett ropogósra pirítjuk.
A meghámozott burgonyát sós vízbe félfőttre megfőzzük és leszűrés után tepsibe helyezzük. Meglocsoljuk a fél dl olajjal ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és 220 c sütőben ropogósra pirítjuk.
főzési idő: 25 min
sütési idő: 60 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: légkeverés
-
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 1kávés kanál só
- 1kávés kanál bors
- egy evőkanál csípős piros arany
- 1dl olaj
- 1kg burgonya