megtekintve: 11 356 alkalommal
elkészítve: 269 alkalommal megfőztem én is
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd leöblítjük.
Lilahagymát, paprikát sárgarépát megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk.
Szárzellert felszeleteljük.
Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, és a zöldségeket beleöntjük,sózzuk, fűszerezzük, majd előmelegített sütőben fólia alatt megpároljuk.
Ha kész, összekeverjük a tésztával, ráöntjük a tejszínt.Tetejét megszórjuk sajttal,és kb 30 percig sütjük.
főzési idő: 20 min
sütési idő: 30 min
hőfok: 175 °C
sütési mód: légkeverés
Bármilyen zöldséggel el lehet készíteni amit találunk otthon.
1 csomag tészta (szarvacska, vagy orsó)
1 főzőtejszín
Só, bors, zöldfűszerek
1 fej lilahagyma
25 dkg zöldborsó
1 pritaminpaprika
1 zöldpaprika
2 szár szárzeller
1 doboz csemegekukorica
1 szál sárgarépa
kevés olaj
sajt a tetejére