megtekintve: 7 480 alkalommal
elkészítve: 131 alkalommal megfőztem én is
Tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját kikeverjük a barna cukorral és a vízzel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A kikavart tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a fél csomag sütőport és laza mozdulatokkal folyamatosan hozzákeverjük a felvert tojások habját (vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze).
A kész masszát egy kivajazott, liszttel meghintett tortaformába öntjük, egyenletesen elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Tű vagy fogpiszkáló próbával meggyőződünk, hogy teljesen átsült-e, majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felverjük a pudingporral kemény habbá.
3 karikára vágjuk tortatartóra tesszük tesszük megkenjük az első lapot málna dzsemmel a tejszín krém negyedével elsimítjuk
A tetejét kirakjuk málnával .
Jöhet a következő torta karika szintén így járunk el.
Végezetül befedjük a harmadik lappal.a megmaradt krémmel bevonjuk megszórjuk csoki forgáccsal díszítetlen.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
A tejszín mindig jéghideg legyen mert nem tudjuk kemény habbá verni.
6 db egész tojás
7 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál víz
6 evőkanál koronás barna cukor
A krém hozzávalói: 3 dl cukrász krém, 2 evőkanál fehér csokis pudingpor,30 dkg friss málna, 2 evőkanál csoki forgács,2 evőkanál málna dzsem