Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Csokis tejszínes málna torta! recept

A recept értékelése: 4,6 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 977 alkalommal

elkészítve: 20 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

Tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját kikeverjük a barna cukorral és a vízzel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A kikavart tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a fél csomag sütőport és laza mozdulatokkal folyamatosan hozzákeverjük a felvert tojások habját (vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze).

A kész masszát egy kivajazott, liszttel meghintett tortaformába öntjük, egyenletesen elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Tű vagy fogpiszkáló próbával meggyőződünk, hogy teljesen átsült-e, majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felverjük a pudingporral kemény habbá.
3 karikára vágjuk tortatartóra tesszük tesszük megkenjük az első lapot málna dzsemmel a tejszín krém negyedével elsimítjuk
A tetejét kirakjuk málnával .
Jöhet a következő torta karika szintén így járunk el.
Végezetül befedjük a harmadik lappal.a megmaradt krémmel bevonjuk megszórjuk csoki forgáccsal díszítetlen.

sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

A tejszín mindig jéghideg legyen mert nem tudjuk kemény habbá verni.

Hozzávalók

6 db egész tojás
7 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál víz
6 evőkanál koronás barna cukor
A krém hozzávalói: 3 dl cukrász krém, 2 evőkanál fehér csokis pudingpor,30 dkg friss málna, 2 evőkanál csoki forgács,2 evőkanál málna dzsem

Kövess minket a Facebookon is!