Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Spárgás-sárgarépás csirkemell recept

A recept értékelése: 3,5 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 406 alkalommal

elkészítve: 32 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A csirkemellet vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A spárga szárát hajlítsuk meg, hogy a fás része letörjön, majd vágjuk fel kb. két centis darabokra, és a bimbókat tegyük félre. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan karikázzuk fel. A lila hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyobb kockákra. A bazsalikomot és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

Egy wokba (v.serpenyőbe) hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott hagymát, és pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, majd addig süssük még a hús kifehéredik. Ekkor adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, és a spárga feldarabolt szárrészét, majd sózzuk, borsozzuk,szórjuk meg az ételízesítővel, forgassuk alaposan össze, végül pedig öntsük fel a borral.

Ezután félig lefedve, pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a spárgabimbókat, szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal, és a petrezselyemzölddel, majd pároljuk roppanósra a a zöldségeket. (ekkor már ne fedjük le a serpenyőt, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön)

Közben készítsünk mellé ízlés szerint köretet.

főzési idő: 30 min

Személyes jó tanács

Tálaláskor tegyük a tányérra a rizst, (v. kifőtt tésztát) majd kanalazzuk rá a ragut, és úgy kínáljuk

Hozzávalók

50 dkg csirkemellfilé
1 cs zöld spárga
3-4 db új sárgarépa
2 db lila hagyma
1 kisebb marék friss bazsalikom
1 kisebb csokor petrezselyemzöld

1 tk ételízesítő
őrölt színes bors
1 ek olívaolaj
3 dkg vaj
0,5 dl fehérbor

Kövess minket a Facebookon is!