

megtekintve: 1 860 alkalommal
elkészítve: 56 alkalommal megfőztem én is
A piskótához tojásfehérjét a cukorral habosra verjük, beleszitáljuk a kakaós lisztet. Formába töltjük, és 170 C fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez 1,5 dcl tejszínt keményre verünk, a többi tejszínt felforrósítjuk, és feloldjuk benne az előzőleg hideg vízbe áztatott zselatint. Langyosa hűtjük. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a villával összetört gesztenye masszát, a langyosra hűlt zselatinos masszát, majd a keményre felvert tejszínhabot. A formában lévő tortalapra simítjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Tetszés szerint , alkalomhoz illően díszítjük.
sütési idő: 20 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom igazi ünnepi torta
Piskótához: (20 cm-es)
3 tojásfehérje
6 dkg cukor
5 dkg liszt
1 dkg kakaópor
1 mokkáskanál sütőpor
Krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
15 dkg mascarpone
10 dkg cukor
2 dcl tejszín
3-4 lapzselatin