

megtekintve: 10 640 alkalommal
elkészítve: 286 alkalommal megfőztem én is
A csirkét megmossuk,és feldaraboljuk, majd az alaplében puhára főzzük. Egy hőálló tál alját megszórjuk ételízesítővel, majd belehelyezzük a csirkehúsokat. Sóval, borssal, delikáttal, kakukkfűvel megszórjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, majd a húsleves alaplével meglocsoljuk. Előmelegített sütőben pirosra sütjük, időközönként a húslével meglocsolgatva. Melegen párolt rizzsel tálaljuk. Tálalás előtt egy kevés kakukkfűvel szórjuk meg a húsokat.
főzési idő: 70 min
sütési idő: 40 min
hőfok: 150 °C
sütési mód: alul-felül sütés
- 1 db egész csirke
- húsleves alaplé
- őrölt bors
- só
- ételízesítő
- olaj
- kakukkfű
- 30 dkg rizs
- ½ zöldpaprika