

megtekintve: 11 312 alkalommal
elkészítve: 243 alkalommal megfőztem én is
A mogyorót megpirítjuk, ha kihűlt, ledaráljuk. A lisztet, vajat, cukrot, narancshéjat, vanília kivonatot, a sót tálba tesszük, és a ledarált mogyoróval összegyúrjuk. Hűtőben fél órát pihentetjük.
Diónyi golyókat formálunk belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk, egymáshoz nem túl közel. Előmelegített, alsó-felső sütési módon, kb. 10 perc alatt megsütjük.
Ha kihűltek, olvasztott étcsokival összeragasztunk két-két csókot. A maradék csokival díszítjük.
sütési idő: 10 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
15 dkg finomliszt
15 dkg török mogyoró (vagy mogyoró, esetleg dió)
11 dkg cukor
15 dkg vaj/margarin
5 csepp vanília kivonat
1 narancs reszelt héja
1 csipet só
15 dkg étcsokoládé (a töltelékhez)