Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Húsvéti hidegtál sütőtökös kakaós kaláccsal recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • nehéz
  • drága

megtekintve: 1 315 alkalommal

elkészítve: 34 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Elkészítés: először a kalácsot készítjük el .

A tejet meglangyosítjuk a cukorral majd belemorzsoljuk az élesztett felfuttatjuk .

Ha felfutott az élesztő akkor beleszitáljuk a lisztet belerakjuk a többi hozzávalókat elkezdjük dagasztani ha összeáll a tészta akkor apránként bele dagasztjuk a olajos vajat .

Addig dagasztjuk amíg elválik az edény falától.

Ekkor ketté vesszük a tésztát az egyikbe bele dolgozzuk a pépes sütőtököt .

A tészta másik felébe a tejjel és a cukorral elkever kakaót.

Mind két tésztát megszórjuk liszttel és letakarjuk 30 percig kelesztjük.

Ha megkeltek a tészták akkor mind kettőt kinyújtjuk .

A sárga tészta tetejét megkenjük olajjal ,majd a kinyújtott kakaós tésztát rátesszük kicsit megnyújtjuk együtt.

Majd féltekéjük és egy olajjal kikent püspöktenyér formába tesszük és 20 percig újra kelesztjük.

Ha megkelt a kalácstészta akkor felvert tojással lekenjük a tetejét és 180 c sütőbe toljuk 30-35 percre szép pirosra megsütjük.

Rácson hagyjuk kihűlni . Amíg hűl a kalács addig megfőzzük a tojást keményre,hídégvízzel lehűtjük.

A céklát megtisztítjuk és felesszük főni csipet sóval és egy evőkanál balzsamecettel .

Ha megfőtt a cékla kivesszük a céklalevét kihűtjük és belerakjuk a megpucolt tojásokat 15 percig amíg megfesti a külsejét.

A céklával festett tojásokat ketté vágjuk kiszedjük a sárgáját villával összetörjük sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a túrót a tejfölt,a felaprított snidlinget .

Jól kidolgozzuk és vissza töltjük a tojásokba .

Tálaláshoz veszünk egy szép tálcát felrakjuk a töltött tojásokat , a felszeletelt sonkákat ,és a sütőtokos kakaós kalács szeleteket , díszítjük kárpiapaprika karikákkal,újhagymával, és fodros petrezselyem levéllel.


főzési idő: 15 min
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

Hozzávalók: 40 dkg főtt füstölt sertés lapocka, 4 db tojás ,2 db cékla, 10 dkg túró ,4 evőkanál tejföl, 1 csokor snidling,só,bors,1 evőkanál balzsam ecet.

A kalácshoz: 30 dkg sült sütőtök , 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 evőkanál cukor, 8 dkg vaj,vagy margarin, 2 evőkanál keserű kakaó, 2 evőkanál tej,1 evőkanál cukor,2 tojássárgája,1 db egész tojás,1 evőkanál olaj.

A díszítéshez kárpia paprika, újhagyma ,fodros petrezselyem levél .

Kövess minket a Facebookon is!