megtekintve: 17 094 alkalommal
elkészítve: 277 alkalommal megfőztem én is
1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd beletesszük a sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.
2. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre kb. 20×30 cm-es lapot kenünk a masszából, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt megsütjük. Ne száradjon ki, mert akkor törik.
3. Az alagútformát (kenyérformát) átlátszó fóliával kibéleljük. A formába belehajtjuk a piskótalapot, a felesleges részt levágjuk és félretesszük, ez lesz az alagút talpa.
4. A töltelékhez a tejből, cukorból és a vaníliás pudingporból hagyományos módon pudingot főzünk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, kihabosítjuk a gesztenyemasszával és a puha Rama Vajas Ízzel, majd belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet.
5. A krémből 2 evőkanálnyit félreteszünk, a többit a piskótával bélelt formába töltjük. Befedjük a félretett piskótával, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
6. 6. Kiborítjuk a formából, majd vékonyan bevonjuk a félretett krémmel, és megszórjuk csokoládéforgáccsal. Tálalás előtt gőz felett vagy mikróban megolvasztott étcsokoládéba mártott gesztenyegolyókkal díszítjük.
sütési idő: 8 min
hőfok: 170 °C
Kalória: 383 kcal/szelet
10-12 SZELETHEZ
A piskótához:
3 tojás,
6 dkg cukor,
6 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
1,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor
A töltelékhez:
4 dl tej,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliás pudingpor,
25 dkg cukrozott gesztenyemassza,
10 dkg magozott meggy,
20 dkg Rama Vajas Íz
A díszítéshez:
5 dkg étcsokoládé,
5 dkg étcsokoládéból készült forgács,
5 dkg gesztenyemassza