

megtekintve: 14 259 alkalommal
elkészítve: 218 alkalommal megfőztem én is
Az almát megmossuk,meghámozzuk és cikkekre vagy kockára vágjuk. Az almát feltesszük főni a fahéjjal,cukorral,sóval,szegfűszeggel (gyömbérrel), annyi vízben,hogy ellepje. Amikor puhára főtt az alma lisztes-tejes behabarást készítünk. Ezután utánízesítjuk,ha szükséges :)
A búzadarát olajon megpirítjuk,teszünk rá ízlés szerint sót és cukrot. Ha már szépen megpirult felöntjük dupla mennyiségű vízzel (forró lobogó vízzel,ez nagyon fontos!)
főzési idő: 20 min
- 1 kg alma
- ízlés szerint cukor
- -II- fahéj
- -II- szegfűszeg vagy gyömbér
- egy csipet só
- víz
- tej,liszt a habaráshoz.
Köretnek búzadara.