megtekintve: 6 108 alkalommal
elkészítve: 115 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: a lisztet és a margarint elmorzsoljuk majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat összegyúrjuk .
Egy közepesen lágy tésztát kapunk fóliába csomagoljuk 30 percre hűtőbe tesszük pihentetjük a tésztát.
Pihentetés után 3 mm vékonyra téglalap alakúra kinyújtjuk.
Derelye vágóval tetszőleges formát vágunk ,általában rombusz alakot a közepébe rést vágunk amelyen átbujtatjuk a rombusz hosszanti csücskét.
Bő forró olajban kisütjük porcukorra megszórjuk házi barack lekvárral kínáljuk.
sütési idő: 3 min
hőfok: 180 °C
A rum nagyon fontos a forgácsfánkba mert megakadájozza ,hogy sütésközben megszívja magát olajjal.
Hozzávalók: 250 g liszt,3 db tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 50 g ,margarin ,csipet só ,1 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor,2 evőkanál rum,vagy rum aroma,fél csomag sütőpor,egy csipet szódabikarbóna. 3 dl olaj a kisütéshez,2 evőkanál porcukor a szóráshoz, 200 g házi barack lekvár ,vagy dzsem a tálaláshoz.