megtekintve: 2 730 alkalommal
elkészítve: 80 alkalommal megfőztem én is
1. A tészta száraz hozzávalóit összeforgatjuk. A tojásokat, joghurtot, margarint és vanília aromát kézi, nem elektromos habverővel simára keverjük, majd hozzá adunk 5 evőkanlállal a száraz hozzávalókból.
2. Amint sima lesz a massza, hozzáöntjük az olajat, átkeverjük. Ezután felváltva hozzáadagoljuk a száraz keveréket és a tejet, amíg szép, csomómentes tésztát nem kapunk. A legvégén beleforgatjuk a narancshéjat is.
3. Háromnegyedig töltve muffinformákba kanalazzuk őket, majd előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük őket kb 30 perc alatt. Rácson hagyjuk őket teljesen kihűlni.
4. A habjteszínt felverjük, hozzáadjuk a fahéjat és csillagvégű habzsákból szép magas halmokat nyomunk a muffinok tetejére. Lüszter porból fújunk rájuk 2-3x, majd a habok csúccsára egy-egy szem kandírozott cseresznyét nyomunk.
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
Tésztához:
- 375 g liszt
- 3 tk sütőpor
- 2 ek mézeskalács fűszermix
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 200 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 80 g joghurt
- 80 g lágy, kissé olvadt margarin
- 1 tk vanília aroma
- 80 ml olaj
- 240 ml tej
- 100 g kandírozott narancshéj
Díszítéshez:
- 500 ml édes habtejszín
- 2 púpos ek őrölt fahéj
- Lüszter arany színű pumpás ételcsillám
- 20 szem kandírozott cseresznye