megtekintve: 8 952 alkalommal
elkészítve: 140 alkalommal megfőztem én is
1. Piskóta:
10 tojásfehérjét habbá verünk 1 csipet sóval. Majd hozzáadunk 225 gramm porcukrot, 100 gramm finomlisztet. (A kék és zöld színű piskótáknál a tojások sárgáját kihagyjuk a szebb szín érdekében.) Szétválasztjuk a tésztát két egyenlő részre. Végül a színezőt öntjük bele, amíg el nem érjük a tetszés szerinti színt.
2. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük és megsütjük. A piskótákat egyenként, szín szerint sütjük ki 180 C-on. Tűpróbát végzünk közben.
3. Ha megsültek a piskóták, hagyjuk kihűlni őket, és közben elkészítjük a krémet.
4. A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, langyosan a mascarpone sajthoz keverjük.
5. A habtejszínt a habfixálókkal kemény habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a csokis-mascarponéval.
6. A piskótákat elvágjuk félbe, majd egy réteg piskóta egy réteg krém felállásban egymásra rakjuk őket.
7. A fondantot megformáljuk, és befedjük vele a tortát kívülről.
8. Ezt követően tetszés szerint díszítjük.
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
(Lehetőleg KD csapatos stílusban díszítsük :-) ).
A piskótákhoz (csak 2 színnel készül):
10 db tojás
100 gramm liszt
ételfesték amíg elérjük a kívánt színt (színenként)
225 gramm porcukor
A krémhez:
25 dkg mascarpone
0.5 l habtejszín
20 dkg fehér csokoládé
2 csomag habfixáló
Díszítéshez:
fondant
színes cukor