Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Szivárvány torta fehér csokis krémmel recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 105 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 3 330 alkalommal

elkészítve: 25 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: KD Csapat

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

1. Piskóta:
10 tojásfehérjét habbá verünk 1 csipet sóval. Majd hozzáadunk 225 gramm porcukrot, 100 gramm finomlisztet. (A kék és zöld színű piskótáknál a tojások sárgáját kihagyjuk a szebb szín érdekében.) Szétválasztjuk a tésztát két egyenlő részre. Végül a színezőt öntjük bele, amíg el nem érjük a tetszés szerinti színt.

2. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük és megsütjük. A piskótákat egyenként, szín szerint sütjük ki 180 C-on. Tűpróbát végzünk közben.

3. Ha megsültek a piskóták, hagyjuk kihűlni őket, és közben elkészítjük a krémet.

4. A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, langyosan a mascarpone sajthoz keverjük.

5. A habtejszínt a habfixálókkal kemény habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a csokis-mascarponéval.

6. A piskótákat elvágjuk félbe, majd egy réteg piskóta egy réteg krém felállásban egymásra rakjuk őket.

7. A fondantot megformáljuk, és befedjük vele a tortát kívülről.

8. Ezt követően tetszés szerint díszítjük.

hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

(Lehetőleg KD csapatos stílusban díszítsük :-) ).

Hozzávalók

A piskótákhoz (csak 2 színnel készül):
10 db tojás
100 gramm liszt
ételfesték amíg elérjük a kívánt színt (színenként)
225 gramm porcukor

A krémhez:
25 dkg mascarpone
0.5 l habtejszín
20 dkg fehér csokoládé
2 csomag habfixáló

Díszítéshez:
fondant
színes cukor

Kövess minket a Facebookon is!