Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Csirkemájjal töltött krumplifánk recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 5 010 alkalommal

elkészítve: 122 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Csirkemájat hagymán megdinsztelünk, ha kész ráhintünk pirospaprikát, törött bors-t, majorannát, sót.
Még melegen botmixerrel (v.villával) pépesítjük. Hagyjuk kihűlni.
Krumplit sós vízben megfőzünk, villával összetörjük, liszttel összegyúrjuk, hogy szép sima tésztát kapjuk.(gombóc tészta)
Kinyújtjuk, nagy pogi szaggatóval kiszúrjuk, a közepére 1 kanál májat teszünk, félbehajtjuk, a széleket villával lenyomkodjuk.
Forró olajban szép pirosra sütjük.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 10 min

Személyes jó tanács

Hidegen és melegen egyaránt kitűnő, savanyúsággal kínáljuk.

Hozzávalók

Csirkemáj, fűszerek
Krumpli
Liszt, só

Kövess minket a Facebookon is!