megtekintve: 9 419 alkalommal
elkészítve: 229 alkalommal megfőztem én is
Csirkemájat hagymán megdinsztelünk, ha kész ráhintünk pirospaprikát, törött bors-t, majorannát, sót.
Még melegen botmixerrel (v.villával) pépesítjük. Hagyjuk kihűlni.
Krumplit sós vízben megfőzünk, villával összetörjük, liszttel összegyúrjuk, hogy szép sima tésztát kapjuk.(gombóc tészta)
Kinyújtjuk, nagy pogi szaggatóval kiszúrjuk, a közepére 1 kanál májat teszünk, félbehajtjuk, a széleket villával lenyomkodjuk.
Forró olajban szép pirosra sütjük.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 10 min
Hidegen és melegen egyaránt kitűnő, savanyúsággal kínáljuk.
Csirkemáj, fűszerek
Krumpli
Liszt, só