Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Ropogós fokhagymás mézes csirkemell, pirított tésztával recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 11 350 alkalommal

elkészítve: 267 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Pirított tészta hozzávalói:
1/2 csomag spagetti
5-6 fej gomba
1 fej lila hagyma
1/2 fej káposzta
1 szál sárgarépa
2-3 gerezd fokhagyma
fűszerek, oregánó, bazsalikom

főzési idő: 15 min
sütési idő: 20 min

Személyes jó tanács


Egy mélytányérban a liszthez keverjük az összes fűszert. Egy másik mélytányérban felverjük a tojást a vízzel. A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd besózzuk őket.
Az előkészített csirkeszeleteket beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, majd megint a lisztbe.
Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a szeleteket.
Míg sülnek, egy kis lábosban összemelegítjük a szószt, nagyon lassú tűzön kb. 5-10 percig forralgatva A kész csirkeszeletekről az olajat egy törlőpapíron leitatjuk, és egyenként megmártjuk őket a szószban

1 kanál olajon megpirítjuk a spagettit, majd kevés vízzel fedő alatt puhára főzzük. Egy vokban kis olajon dinszteljük a gombát, ha a levét elfőtte hozzáadjuk a többi aprított zöldséget, fűszerezzük, ha elkészült beleforgatjuk a tésztát. A kisült csirkével tálaljuk.

Hozzávalók

4 db kisebb csirkemell filé
napraforgó olaj a sütéshez
A panírhoz
1 bögre finomliszt
1 tk só
1 tk bors
1.5 tk gyömbérpor
1 tk szerecsendió
1 teáskanál fűszer paprika ,
1 teáskanál bazsalikom
0.5 teáskanál fehér bors
3 db tojás
6 ek víz
A mártáshoz
2 ek olaj
3 gerezd fokhagyma
50 ml méz
50 ml szójaszósz
1 tk bors

Kövess minket a Facebookon is!