Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Szalagos fánk recept

A recept értékelése: 1,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 5 569 alkalommal

elkészítve: 158 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tejbe belerakjuk a cukrot, meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ha felfutott, akkor hozzáadjuk a lisztet, a tojások sárgáját, a rumot, a csipet sót, és elkezdjük összeállítani a tésztát, ha összeállt a tészta, akkor apránként hozzá adagoljuk a vajat, és jól kiverjük a tésztát.

Ha elválik a táltól és a kezünktől, akkor a tetejét megszórjuk liszttel. Konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 30 percig kelesztjük. Ha megkelt a tészta újra összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd 1 cm vastagra ki nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a fánkokat.

Újra letakarjuk és 20 percig ismét kelesztjük, majd közepesen forró olajban egyik felét fedő alatt kisütjük. Így lesz szalagos a fánk. Papírtörlőre szedjük, majd megtöltjük barack és szilva lekvárral, megszórjuk porcukorral és csoki öntettel díszítjük:

sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C

Személyes jó tanács

A fánk akkor lesz szalagos ha az egyik oldalát fedő alatt sütjük.

Hozzávalók

30 dkg liszt
2 dl tej
1 marék cukor
csipet só
2,5 dkg élesztő
5 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 teáskanál rum
a sütéshez:
3 dl olaj
valamint:
1 evőkanál porcukor
10 dkg dzsem (tetszés szerint)
csoki öntet

Kövess minket a Facebookon is!