megtekintve: 22 299 alkalommal
elkészítve: 229 alkalommal megfőztem én is
1. A burgonyát,hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát apróra a burgonyát és a zöldségeket kis kockákra vágjuk. A virslit karikázzuk fel.
2. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát,rászórjuk a sót és a köményt.Hozzáadjuk előbb a zöldségeket,majd a burgonyát,és néhány percig pároljuk.Keverjünk hozzá egy csipet őrölt borsot és engedjük fel 1 liter vízzel.Tegyük hozzá a zellerlevelet és az apróra vágott petrezselyemlevelet,ízlés szerint ételízesítőt is adhatunk hozzá.Vigyázzunk,mert már sót is használtunk!
3. Fedő alatt 20-25 percig főzzük,majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit.
4. A lisztet keverjük ki egy kis hideg vízzel, adjuk hozzá a tejfölt és keverjük csomómentesre. A meleg levesből merjünk a tejfölhöz és azzal együtt öntsük a levesbe vissza.
főzési idő: 25 min
4 db burgonya (közepes)
1 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
1 kis db vöröshagyma
2 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
bors ízlés szerint (őrölt)
1 csokor petrezselyem
1 db zellerlevél
175 g tejföl
1 csapott ek finomliszt
2 pár virsli
ételízesítő ízlés szerint