megtekintve: 11 107 alkalommal
elkészítve: 309 alkalommal megfőztem én is
a tészta hozzávalóit összegyúrjuk,közepesen lágy tésztát kapunk.Majd ketté vágjuk.kinyújt az előlapot a tepsi méretére az olajjal kikent tepsibe tesszük a tésztát.Megszórjuk búzadarával,majd a jól kinyomkodott reszelt almát rászórjuk a tetejét cukorral,és örőlt fahéjjalmegszórjuk.Majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és beborítjuk vele .Felvert tojással megkenjük,és villával megszurkáljuk .
180 c előmelegített sütőbe tesszük kb 20 percig sütjük
Amíg sül a tészta elkészítjük a habot,a tojás fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni.Amikor a hab majd nem kész elkezdjük adagolni apránként a cukrot és kemény habot verünk,majd hozzá keverjük a keményítőt ,és az alma ecetet.Kivesszük 20 perc után az almás pitét ráhalmozzuk a a habcsókot és elsimítjuk és 20 percre vissza toljuk a sütőbe ,de a hőt vissza vesszük 150 c inkább szárítjuk,mint sütjük a habot.
Ha langyosra hült felszeleteljük
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
A habcsók készítéshez mindig használok keményítőt mert ez stabilizálj a habot.
Hozzávalók:A habcsókhoz 3 tojás fehérje 6 evőkanál cukor,1 kávés kanál kukorica keményítő, 1 kávés kanál alma ecet,csipet só.
A tésztához:60 dkg liszt, 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 1 db sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tejföl, 1 db tojás,csipet só.
A töltelékhez: 1 kg reszelt alma ,4 evőkanál cukor 1 evőkanál őrölt fahéj,2 evőkanál búzadara.