megtekintve: 13 531 alkalommal
elkészítve: 237 alkalommal megfőztem én is
A tojásokat a cukorral, csipet sóval kézi habverővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, felhígítjuk a tejszínnel és a tejjel. Sűrű palacsintatésztát készítünk.
A leveles tésztát kitekerjük, majd egy 24 cm átmérőjű formába tesszük. A kilógó széleket levágjuk, kipótoljuk ott, ahova nem jutott tészta. A szélét ollóval kicsipkézzük, vagyis ”csúcsokat” vágunk rá. A tejszínes krémet beleöntjük, a barackokat kimagozva elhelyezzük rajta magházzal fölfelé.
180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, 30-35 perc alatt pirosra sütjük. A szeletelt mandulát serpenyőben megpirítjuk. A lekvárt a barackok közepébe kanalazzuk, majd megszórjuk a mandulával, így tálaljuk.
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
Kalória: kb 3000 kcal
3 tojás
8 dkg cukor
csipet só
12 dkg liszt
2,5 dl habtejszín
1 dl tej
1 csomag friss leveles tészta (240 g)
6 darab magozott sárgabarack
2 evőkanál szeletelt mandula
1 evőkanál piros lekvár