megtekintve: 8 596 alkalommal
elkészítve: 147 alkalommal megfőztem én is
A már kellően megpuhult avokádónak kanállal vájjuk ki a húsát, majd adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt, a felszeletelt újhagymát és a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, és szórjuk meg kakukkfűvel. (frissen kakukkfűvel finomabb, de ízlés szerint szárítottat is adhatunk hozzá)
Ezután botmixerrel pépesítsük, és ha szükséges fűszerezzünk utána. Az elkészült krémet rögtön tálalhatjuk, vagy tálalásig a hűtőben tároljuk.
Tálaláskor ízlés szerint péksüteménnyel, pirítóssal.... kínáljuk.
1 db avokádó
2 gerezd fokhagyma
1 db újhagyma
1 ek tejföl
1 tk dijoni mustár
1/2 citrom leve
só
őrölt fehér bors
kakukkfű