megtekintve: 28 955 alkalommal
elkészítve: 292 alkalommal megfőztem én is
1. A tésztához verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és folyamatos keverés mellett szórjuk bele a cukrot. Egyenként adjuk a habhoz a tojássárgákat, a vanillincukrot és végül a liszttel elkevert sütőport is.
2. A jól kikevert piskótatésztát simítsuk bele egy sütőpapírral kibélelt, 30x40 cm-es tepsibe és süssük meg.
Alsó és felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: 160°C (előmelegítve)
Gáz: 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: 20 perc
3. A megsült piskótát borítsuk azonnal egy cukorral megszórt papírra. A sütőpapírt spricceljük meg hideg vízzel és óvatosan, de határozottan húzzuk le a tésztáról.
4. A kihűlt tésztát rakjuk egy tálcára, locsoljuk meg a likőrrel, kenjük meg a baracklekvárral, és rendezzük el rajta a banánszeleteket.
5. A krémhez készítsük el a vaníliapudingot a tasakon található leírás szerint, de csak 250 ml tejet használjunk hozzá! Keverjük bele a tojássárgáját és hagyjuk kihűlni. Közben többször kevergessük, hogy ne bőrösödjön. A vajat/margarint a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra és kanalanként adjuk a pudingmasszához. A krémet egy meleg kés segítségével simítsuk el a banánokon.
6. A tortabevonót melegítsük fel előírás szerint, a tasakból öntsük a sütemény tetejére, majd egyenletesen simítsuk el. A kész süteményt tegyük hűtőszekrénybe. Kockára vágva tálaljuk.
sütési idő: 20 min
Piskótatészta:
8 tojásfehérje
300 g cukor
6 tojássárgája
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
200 g liszt
30 ml (4 evőkanál) tojáslikőr
1 csomag sütőpor
Töltelék:
150 g baracklekvár
6 banán (felszeletelve)
Pudingkrém:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti puding vaníliaízű
250 ml tej
3 evőkanál cukor
2 tojássárgája
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
200 g puha vaj/margarin
Csokimáz:
2 tasak Dr. Oetker Decor Tortabevonó ét- vagy tejcsokoládé