megtekintve: 4 368 alkalommal
elkészítve: 119 alkalommal megfőztem én is
A margarint a tojással és porcukorral habosra keverjük, majd beleszitáljuk a száraz anyagokat. A felénél kisebb részbe beledolgozzuk a kakaót. Folpackba csomagoljuk, egy-két órát a hűtőbe tesszük. Vékonyra kinyújtjuk, közepes kiszúróval kiszúrjuk, azonos mennyiséget fehérből és a kakaósból, majd a kakaós tészták közepét is kisebb kiszúróval kiszúrjuk. Sütőpapíros tepsire téve 160 C fokra melegített sütőben kb.25 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük. A fehér csokoládét felolvasztjuk ( gőz fölött, vagy mikróban, pici tejszínt adunk hozzá) és a fehér korongra simítunk belőle, majd rátesszük a kakaós karikát. Hidegen dobozba téve, sokáig eláll.
sütési idő: 20 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: alul-felül sütés
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
pici só
1 zacskó vaníliás cukor
10 dkg háztartási keményítő
36 dkg liszt
2 kanál kakaó
1 teáskanál sütőpor
kb. 20 dkg fehér csokoládé