megtekintve: 13 716 alkalommal
elkészítve: 251 alkalommal megfőztem én is
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét, simára keverjük. A sütőporos lisztet már csak fakanállal óvatosan keverjük hozzá, majd két darab megpucolt apró kockára vágott almát, és kevés fahéjas cukrot. Tortaformába töltjük, a másik két darab megpucolt almával,- amit szeletekre vágtunk,- kőrben kirakjuk a massza tetejét. ( egymást picit fedjék). Az almaszeleteket vékonyan megszórjuk kristálycukorral. 180 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. ( kb. 45-50 perc) . A formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva a tetejét, szeletekre vágjuk.
sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom szaftos, különleges ízű piskóta
Hozzávalók ( 24 cm-es forma)
4 tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
25 dkg mascarpone
16 gr sütőpor
pici só
4 db nagyobb alma
kevés fahéjas cukor