Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Mascarponés (olasz) almás piskóta recept

A recept értékelése: 4,7 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 7 745 alkalommal

elkészítve: 139 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét, simára keverjük. A sütőporos lisztet már csak fakanállal óvatosan keverjük hozzá, majd két darab megpucolt apró kockára vágott almát, és kevés fahéjas cukrot. Tortaformába töltjük, a másik két darab megpucolt almával,- amit szeletekre vágtunk,- kőrben kirakjuk a massza tetejét. ( egymást picit fedjék). Az almaszeleteket vékonyan megszórjuk kristálycukorral. 180 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. ( kb. 45-50 perc) . A formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva a tetejét, szeletekre vágjuk.

sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Nagyon finom szaftos, különleges ízű piskóta

Hozzávalók

Hozzávalók ( 24 cm-es forma)

4 tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
25 dkg mascarpone
16 gr sütőpor
pici só
4 db nagyobb alma
kevés fahéjas cukor

Kövess minket a Facebookon is!