Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Lila hagymás diós kenyerem recept

A recept értékelése: 2,2 pont
  • 120+ min
  • egyszerû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 7 811 alkalommal

elkészítve: 98 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: hajduildiko

Elkészítése

A hozzávalókat a dió és hagyma kivételével kelesztő tálban robotgép dagasztójával jól kidolgozom.mikor kész belegyúrom a diót és a lila hagymát.kelesztő tálban jól megkelesztem.én a mikróba vizet melegítek pár perc alatt az így keletkezett gőzbe teszem be a tálat.e közben a patakai tálat be áztatom. mikor teli kelt a tálban.átgyúrom kenyér formát alakitok belőle.behelyezve a pataki tálba amibe előzőleg szilikonos zsírpapírt teszek.le vizezem kézzel aztán három vágást teszek rá.lefedve hagyom szép nagyra kelni.mikor kész,fedő nélkül 1 órára beteszem sülni.a végén vízzel spriccelem így szép ropogós lesz a héja.

sütési idő: 60 min
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Isteni fincsi egy próbát mindenkinek megér.

Hozzávalók

70 dkg liszt,
4 dl víz,
4 dkg élesztő,
egy kávéskanál só,
mokkáskanál cukor,
4 evőkanál olaj.
egy marék dió
egy kis fej lila hagyma.

Kövess minket a Facebookon is!