megtekintve: 4 090 alkalommal
elkészítve: 107 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgát a cukorral, a vízzel habosra keverjük, bele szitáljuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját. Sütőpapírral bélelt nagyméretű ( gáztepsi) tepsiben 180 C fokon megsütjük. ( kb. 12-15 perc).
A krémhez a pudingot a cukorral és vízzel sűrűre főzzük, tűzről levéve hozzá tördeljük a csokoládét, simára keverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, ( adhatunk hozzá kevés rum, ill. kókusz aromát). Kihűtjük, majd hozzáadjuk a keményre felvert tejszínhabot. A piskótát megkenjük a krémmel, feltekerjük, majd tortabevonóval bevonjuk, kis kókuszreszelékkel megszórjuk. Hidegen szeleteljük.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 10 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók a piskótához.
4 tojás
20 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
1/2 csomag sütőpor
10 kanál víz
Krémhez.
1 csomag csokoládé ízű puding
2-3 kanál cukor
3 dcl víz
10 dkg étcsokoládé
2 dcl tejszínhab
kb. 10 dkg kókuszreszelék
Tetejére: kb.10 dkg tortabevonó