Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Tarhonyáshús recept

A recept értékelése: 4,1 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 5 134 alkalommal

elkészítve: 88 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Katrin

Elkészítése

A pulykacombot összekockáztam, majd 1 fej vöröshagymát apró kockára vágtam, beleszórtam a kuktába, amibe már raktam előtte 2 evőkanál étolajat. Megpároltam, majd félrehúztam, s
beleszórtam 1 púpos teáskanál pirospaprikát. Összekevertem és beleraktam a húst, majd megsóztam. Addig kevertem, amíg megfehéredet, majd 1 egész paradicsomot 4 felé vágtam, 1 fehérpaprikát felkarikáztam, s azt is ráraktam.
Ezután hozzáöntöttem kb. annyi vizet, hogy majdnem ellepje, de csak majdnem...
Ráraktam a kukta fedelét, s nagylángon addig főztem, amíg a kukta elkezdett sisteregni, ekkor leraktam takarék lángra, s kb. 25-30 percig így főztem.
Amikor letelt az idő, akkor félrehúztam a kuktát, s kiengedtem fakanállal a gőzt, s levettem a tetejét. A pörköltet megkóstoltam, ha megpuhult, akkor arra rászórtam a tarhonyát, amit előtte pici olajon megpirítottam.
Megkóstoltam, picit megsóztam, a kukta tetejét rátettem, 10 percig hagytam főni, majd félrehúztam, s ennél is vártam vele még 10 percet, majd levettem a kukta fedelét, s meg
is puhult a tarhonya.
Ekkor kiszedtem, egy jénai tálba raktam, s el is készült az ebédünk.

főzési idő: 45 min

Személyes jó tanács

Akár sertéshúsból is el lehet készíteni, csak akkor szinte mégegyszer annyi ideig kell főzni, hogy megpuhuljon a hús.

Hozzávalók

80 dkg pulyka felsőcomb
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál étolaj
1 db paradicsom
1 db fehérpaprika
kb. 30 dkg tarhonya

Kövess minket a Facebookon is!