megtekintve: 10 776 alkalommal
elkészítve: 235 alkalommal megfőztem én is
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 20 percre hűtőbe tesszük. Addig a cukkinit hosszában szeletekre vágjuk zöldséghámozó segítségével. A hagymát felkarikázzuk, a tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk. A paradicsomot pedig karikára vágjuk.
Húsz perc után a tésztát egy kivajazott, kilisztezett pite sütőbe lapogatjuk úgy, hogy a széleinél vastagabban legyenek. Ezután rakjuk bele a szeletekre vágott cukkinit, hagymát, paradicsomot, majd óvatosan ráöntjük a felvert tojást, elszórva rákanalazzuk a mascarpone sajtot, megszórjuk spenóttal, és előmelegített sütőbe rakjuk. Lassú tűzön készre sütjük. Nagyjából 30 - 35 percre van szüksége.
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Tésztához:
25 dkg liszt (nálam Nutrie Free gluténmentes liszt)
10 dkg hideg vaj
3-4 evőkanál hideg víz
1 nagy csipet só
1 tojás
Töltelékhez:
1 cukkini
1 marék spenót
1 doboz mascarpone (nálam laktózmentes)
1 paradicsom
só
bors
1 szál újhagyma
4 tojás