Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Vajas-tejfölös pogácsa recept

A recept értékelése: 4,5 pont
  • 90 min
  • közepes
  • olcsó

megtekintve: 3 115 alkalommal

elkészítve: 35 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Edit

Elkészítése

A fél deci tejben egy kiskanál cukorral fölfuttatjuk az élesztőt, és az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk addig, amíg a tészta össze nem áll.
Körülbelül 10 percig kelesztjük.
Utána szétnyújtjuk és hajtogatjuk: fölülről lefelé, lentről felfelé, jobbról balra az egyharmadát, a másik harmadát pedig alája hajtjuk
. Utána pihentetjük nagyjából 10-15 percig, majd megismételjük a hajtogatást. Utána 2,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, keresztbe és hosszába becsíkozzuk,majd 4-5 centi átmérőjű pohárral kiszaggatjuk.
A tetejét felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben sütjük 200 fokon, úgy 25 percig.

sütési idő: 25 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

80 dkg liszt
25 dkg vaj
5 dkg élesztő
4 dl tejföl
3 kiskanál só
1 kiskanál cukor
2 db tojás
0,5 dl tej
a tetejére.
1 kisebb felvert tojás

Kövess minket a Facebookon is!