megtekintve: 7 647 alkalommal
elkészítve: 281 alkalommal megfőztem én is
A túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a két tojással és a margarinnal. Hozzáteszünk egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt, mazsolát. Ezt az egészet géppel krémesre keverjük, majd hozzáteszünk még 2 evőkanálnyit a pudingporból. Ezt a túrókrémet belesimítjuk a tortaformába.
A tejfölt is elkeverjük az édesítővel, abba is mehet a citrom héjából, esetleg valamennyi a levéből is, plusz a maradék pudingpor. Ezt is összekeverjük, és rásimítjuk a túrókrémre. 180 fokon kb. egy óráig sütjük úgy, hogy a sütés feléig sütőpapírral letakarjuk a tetejét. Ha megsült és kihűlt, zselatinnal elkevert tejfölt teszünk a tetejére. Megszórjuk pirított kesudióval. Jót tesz neki egy pár óra vagy akár egy éjszaka is a hűtőben.
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Bátran lehet nasizni, nem hízlal, egészséges.
50 dkg túró
5 dkg margarin
2 tojás
1 citrom reszelt héja
1 marék mazsola (elmaradhat)
édesítő
1 evőkanál búzadara
1 nagy tejföl (5 dl)+ egy kis pohár tejföl(2 dl)
1 csomag vaníliás puding
1 csomag zselatinfix
Tetejére
pirított dió
kesudió
mandula