Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Mascarponekrémes koszorú recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 9 447 alkalommal

elkészítve: 310 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

A mandulás csókot durvára aprítjuk. A margarint 25 dkg cukorral, 1 zacskó vaníliás cukorral és a sóval krémesre keverjük.
Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a tejet és a citromlevet. Végül hozzáadjuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet.
Végül beleforgatjuk a mandulás csókot, és margarinnal kikent, liszttel meghintett 26 cm-es, kapcsos koszorúformába simítjuk.
Előmelegített sütőben, 175 fokon 45-50 percig sütjük, majd 15 percig a formában pihentetjük. A karima eltávolítása után rácsra borítjuk és kb. 2 órán át hűlni hagyjuk.
A habfixálót a maradék vaníliás cukorral összekeverjük. Robotgép habverőjével a mascarponét, a túrót meg a maradék cukrot krémesre keverjük, és közben beleszórjuk a fixálót.
A koszorút keresztben félbevágjuk, és az alsó részt lekvárral megkenjük. A krém 1/4 részét csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és hűtőbe állítjuk.
A maradék krémet a lekvárrétegen elosztjuk, majd ráhelyezzük a koszorú tetejét, és 4 órára hűtőbe állítjuk. Végül a koszorút porcukorral meghintjük, és a maradék krémmel díszítjük.

sütési idő: 45 min
hőfok: 175 °C

Hozzávalók

10 dkg mandulás csók
20 dkg puha margarin
35 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só
6 tojás
32 dkg liszt
2-3 dkg étkezési keményítő
3 tk sütőpor
1/2 dl tej
2 ek citromlé
1 zacskó habfixáló
25 dkg mascarone
50 dkg félzsíros tehéntúró
15 dkg baracklekvár
1 ek porcukor

Kövess minket a Facebookon is!