Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Házi Rétes recept

A recept értékelése: 3,3 pont
  • 120 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 13 455 alkalommal

elkészítve: 321 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kassik Mátyásné

Elkészítése

A hozzávalókat össze gyúrjuk, jól kidolgozzuk.
Kinyújtjuk jó nagyra, legalább 60+40 cm-re, lisztezett deszkán.
2 dl olvasztott (de nem meleg) zsírban, annyi lisztet teszünk hogy híg rántás szerű legyen.
Ezt rákenjük a kinyújtott tésztára és feltekerjük, mint a bejglit.
Letakarjuk egy konyharuhával és 1 órát pihentetjük. 6-7 db-ra felvágjuk,(egyenként) lisztezett konyharuhán jó vékonyra kinyújtjuk,
megtőltjük, feltekerjük a ruha segítségével és tepsibe rakjuk.
A tepsit olajjal kikenjük, a rétes tetejét is megkenjük.
180 fokon szép pirosra sütjük.
Kissé kihűtjük, ferdén felszeleteljük.

Káposztás töltelék: a káposztát legyaluljuk,lesózzuk. Olajon kis cukorral lepirítjuk. Ha kihűlt rákenjük a réteslapra és megborsozzuk, és feltekerjük.
Almás töltelék: reszeljük le az almát, és dinszteljük meg. Ha kihűlt szórjuk meg a lapot grízzel, és tegyük rá az almát, ízlés szerint szórjuk meg fahéjjal, cukorral.

sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C

Személyes jó tanács

Ennek a rétesnek az az előnye, hogy nem szárad ki szép leveles lesz.
Ha megtöltjük a lapot, a tölteléket locsoljuk meg egy kis olajjal, és így tekerjük fel.


Hozzávalók

Tésztához:
1/2 liter liszt
2 egész tojás
1 pohár (175 gr) 20%-os tejföl
csipet só

Túrós töltelékhez:
fél kg túró
1 citrom reszelt héja
mazsola
2 tojás sárgája
cukor ízlés szerint



Kövess minket a Facebookon is!