

megtekintve: 1 874 alkalommal
elkészítve: 56 alkalommal megfőztem én is
A tésztához az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókhoz adva rugalmas tésztát gyúrunk. Folpackba csomagolva 1-2 órára betesszük a hűtőbe.
Elkészítjük a habot:
A tojásfehérjét az ecettel pici sóval gőz fölött keményre verjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot. Mikor már ?habcsók? sűrűségű levesszük a gőzről , hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Kihűtjük.
A tésztát kétfelé vesszük, vékony téglalappá nyújtjuk, megkenjük a krém felével, feltekerjük mint a bejglit, és vastagabb darabokra vágjuk. Így járunk el a másik tésztával is. Sütőpapíros tepsire téve 190 C fokos sütőben 20 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.
főzési idő: 20 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 190 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom, puha süti, dobozban sokáig eláll.
Tésztához.
30 dkg liszt
3 tojássárga
40 ml tej
18 dkg margarin
15 gr élesztő
kevés cukor + pici só
A habhoz:
3 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
? kanál ecet
10 dkg kókuszreszelék